Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktiespararna och Aktiespararen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Aktiespararna har funnits sedan 1966.

Så här beskriver de sig själva:

Aktiespararna är en medlemsorganisation som gör det enklare för vanligt folk att spara i aktier och fonder. Från oss får du oberoende kunskap och objektiva, ekonomiska råd. Vi vill förenkla det komplicerade, få bort dyra avgifter och göra det tryggare att handla med aktier.

De gör nog ett riktigt bra jobb för alla som vill spara och investera i aktier och tillvaratar många små aktieägares intressen.

Jag brukar vara med på lite träffar då och då. Det brukar vara riktigt intressanta föredrag och studiebesök. Det är spännande och lärorikt att lyssna på diverse företagsledare och liknande. Ger lite inblick i företagsvärlden och kanske lite mer förståelse för att och varför saker kostar slantar, varför företag går med vinst eller inte osv.

Mycket kunskap & hög medelålder

Aktiespararna, liksom många andra föreningar har hög medelålder på deltagarna. När jag är med inne i Ängelholm är jag ofta bland de yngre och det är ju synd att påstå att jag är purung ungdom 😉 De flesta verkar grymt pålästa och har mycket kunskap att dela med sig av.

Tidningen Aktisepararen

Tidningen Aktiespararen är bra men som med många andra tidningar på papper så blir det ofta lite utdaterat. Bra innehåll men mycket känns som om man redan läst. Nu publicerar de en hel del på nätet också men ändå. Men i tidningen finns ofta bra personporträtt över företagsledare och liknande, klart läsvärt. Men analyser, aktiekurser, evenemang och liknade känns som utfyllnad i en papperstidning.

Lämna ett svar