Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Advent på Örö med brumbrumbåt

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Dragskärsmorgon
Dragskärsmorgon
Mysig skog och finfin strand
Mysig skog och finfin strand
Här hade vi tältet i midsomras :) Vyn fårduga även i november!
Här hade vi tältet i midsomras 🙂 Vyn fårduga även i november!

Advent på Örö har funkat förr så det kändes som en bra plan. Jag (och min axel) är dock mer väderkänsliga än normalt så vi skippade paddlandet och bestämde oss för båtfärd till/från Örö i Misterhult.

Körde mot nordost på torsdagseftermiddagen, ställde oss ute på Dragskär och hade en go kväll inne i stugbilen Winzent. Finväder med nån minusgrad på fredagsmorgonen, efter frukost tog vi en go promenad innan vi for vidare.

Vid Lindnäs varv bytte vi färdmedel till båt, mysigt att åka brumbrumbåt genom skärgården som vi paddlat i så många gånger och mycket trevligt att snacka med skepparen Marcus som hade bra koll på skärgården och dess invånare.

Varmt och skönt i skärgården. Dessutom mjuka dynor och vindrutetorkare, det tar sig :)
Varmt och skönt i skärgården. Dessutom mjuka dynor och vindrutetorkare, det tar sig 🙂
Virkigt stughäng på Örö
Virkigt stughäng på Örö

På Örö var vi helt ensamma, blev promenader och så småningom kom Leif & Marja som paddlat och lite senare kom Elisabeth och Owe med samma båt som vi fast norrifrån. Mer promenad, stugmys och svalkande bad innan det blev mat hos E&O.

Sov sött, efter lite toksurf på morgonen blev det morgonbad efter promenad. Fler övarv och längtande efter skärgårdshus.

Vid lunch kom resten av gänget som traditionsenligt bott en natt på Lilla Bergö, Christian, Helene, Magnus, Katarina, Jesper & Challan. Efter glögg och lite i magarna promenerade vi runt ön igen & några soffsurfade.

Som vanligt dopp före bastun och sen gött bastuhäng. Brukar ju säga att bastu tar bort den Goa känslan av svalkande bad men för häng & snack är det där med bastu med bad klart gött ändå. God mat med älgiga inslag och så småningom somnade vi sött. Vaknade ovanligt sent så vi hann inte med morgonpromenad innan frukost men däremot ett snabbt bad för min del.

Vindprognoserna var lite tjuriga så paddlarna drog iväg lite tidigare än vanligt i medvinden. Definition på medvind är all vind som inte är rak motvind 🙂 de hade det lite slitigt på vägen in hörde vi i efterhand. Själva blev det övarv, lunch, lite gött häng i solen, lite snöinslag, klart varierat väder. Vid ett kom båten och det var nästan vindstilla och varmt i solen.

På vägen in blev det dock rejäl vind och rejält snöfall, kul med variation.

Vi äntrade stugbilen och snurrade runt lite här och där, promenad vid sjön Gästern strax öster om samhället Misterhult och så småningom parkerade vi med strandtomt på väg ut mot Värsnäs norr om Kalmar. Finfint ställe 2 meter från vattnet. Högt vatten gjorde att även hjulen fick lite vattenkänning på kvällskvisten.

På måndagen så sakteliga hemåt med lite stopp, havsspan och promenader innan vi landade i Knäckebröhult.

Trevlig adventshelg trots avsaknaden av paddelinslag. Nog tillochmed så att det där med brumbrumbåt gav mersmak; avsevärt mindre att släpa på och inga kajaker att krångla med på bilar och sånt 😉

Bilder från tidigare adventspaddlingar: 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 20102011201220132014 & 2015. Femtonde gången alltså!

Solnedgångspromenad på ön
Solnedgångspromenad på ön
Lite senare solnedgångsljus
Lite senare solnedgångsljus
Bastuljus
Bastuljus
Skärmhäng
Skärmhäng
Paddlarna ger sig av i medvinden :)
Paddlarna ger sig av i medvinden 🙂
Vi promenerar vidare
Vi promenerar vidare
Fotograferar lite silversmycken med riktig kamera
Fotograferar lite silversmycken med riktig kamera
Go morgon med stugbilen precis norr om Kalmar
Go morgon med stugbilen precis norr om Kalmar
Vattennära boende
Vattennära boende
Kalmar känns ju lite som världens ände men fin vass har de :)
Kalmar känns ju lite som världens ände men fin vass har de 🙂
Tomt och finfint vid Kristianopel
Tomt och finfint vid Kristianopel

Lämna ett svar