Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aclima Hooded Sweater

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Aclima hooded sweater

Ullkläder är ju så skönt. När plastkläderna går åt blir det mer och mer ull- och ullblandningar i garderoberna.

För ett par år sen letade jag efter en huvtröja i tunt ullmaterial. Och i det området fanns det inte så många. Men Aclima Warmwool Hooded Sweater fanns (och finns) och det räcker ju! Riktigt go tröja i 100% ullmaterial, Aclimas Warmwool-material väger cirka 200 gram per kvadratmeter.

Jag gillar denna tröja och använder den mycket. Den har ett par detaljer som sticker ut:

  • Tumgrepp i armsluten, jag tycker det är riktigt gött och gör att det inte blir några glipor vid handleden. Eftersom materialet är så pass tunt kan man använda tumgreppen och ändå ha handskar/vantar utanpå, perfekt. Med tjockt material blir ju detta för bylsigt om man inte har synnerligen stora handskar/vantar 🙂
  • Huva med flera funktioner. Huvan funkar som man kan ana på namnet som just huva och kan även användas som buff. Just som buff använder jag min oftast och det är också grymt skönt att vara varm runt halsen. Sen kan man ha huvan hängande på ryggen och då får man en skön och luftig rund halsöppningen. I och med att huvan är tunn och smidig funkar det bra at ha den nere på ryggen, den är inte i vägen eller känns klumpig på ryggen under andra plagg.
  • Framficka. På magen finns en genomgående ficka. Rätt skönt för att värma händerna, även om  jag sällan använder den.

Har som sagt använt detta plagg ett par år. Min första tog slut i tumgreppen efter 3-4 år så nu är jag inne på min andra. När jag köpte ny senast hakade Pia på så nu är även hon nöjd Aclima Hooded-ägare.

Skönt med tumgrepp
Skönt med tumgrepp

Enda nackdelen jag kan komma på är att plagget inte finns i finfärgen Orange! 😉

Numera finns det även en Hoodie med kort blixtlås om man föredrar det och de har även kommit med en Hoodie i deras tunnare material Lightwool.

Köp Aclima Hooded Sweater herr hos  Outnorth.

Spana Aclima hos Outdoorexperten.

Huva med tre lägen
Huva med tre lägen

Lämna ett svar