Pizza St Anna
Pizza på en öde ö? Är det möjligt? På ett friluftskök? Vill du lägga lite extra tid och äta nåt som kanske inte är alldeles vanligt till skogs, till fjälls eller skärgårds så är denna pizza ett bra alternativ. Dessutom är det lite kul att visa att det faktiskt går att göra annorlunda rätter på stormkök/friluftskök 😀 Pizzan är av inbakad variant, typ Calzone.
- Sconesdeg på 5dl mjöl
- Riven ost
- Rökt skinka i strimlor
- mozzarella ost
- blåmögelost
- rucolasallad
- tomater
- tomatsås (jag använder chilisås, tomatpuré, malen svartpeppar, oregano och basilika i min sås)
- eller nått annat gott som man gillar på pizza
Tryck ut 1/4 av degen i en stekpanna. Bred på hälften av tomatsåsen och lägg på hälften av fyllningen. Spara 1 cm deg längs kanten av pannan. Gör ett lock av 1/4 av degen och lägg ovanpå fyllning och nyp ihop kanterna så att fyllningen innesluts. Stek på ganska svag värme i ca 10 min. Vänd på pizzan och stek lika länge på andra sidan. Under tiden du steker den första pizzan kan du förbereda den andra. Jag lovar, det går fort att äta upp den första och man vill gärna ha den andra hyfsat snabbt 😉
Och innehållet varierar man såklart efter tycke och smak, kalkon, färska champinjoner, räkor eller vad som nu är favoriten. Pizza i stekpanna fungerar såklart även på landbacken eller var som helst där man inte har tillgång till ugn.
Attans vilken lyxmat ni börjar inta!
mumma 🙂
ibland får man ju ha alternativ till burkburgarna 😉
Hooray for the universal language of PIZZA!
Det finns en trevlig bieffekt med att baka pizza. När mozzarellan trådar sig fint vid intag så skapar den avund bland medpaddlarna…
Avslutar man sedan måltiden med konjaksflamberade päronklyftor med vispad grädde så har man stigit i graderna;=)
Hur gör ni för att klara smöret nu nör det är varmt?
Antingen håller vi det längst ner i kajaken, där är det fortfarande ganska svalt mot vattnet. Eller går över till redan flytande smör 🙂
Det håller sig fräscht ganska länge, har inte varit med om härsknande smör ännu.