Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4 timmars arbetsvecka

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fyra timmars arbetsvecka av Tim Ferris
Fyra timmars arbetsvecka av Timothy Ferris

Pratar man arbetstid så jobbar nog de flesta heltid, vilket i teorin är 40 timmar. I många fall verkar dock 60 timmar eller mer vara mer ”standard” och 80 timmar inte alls ovanligt. Och det är ju bra att folk har att göra. Slänger man fram en bok med titeln ovan tänker de flesta. JA, perfekt, det är ju halvtid, det hade varit lagom på lite sikt. Ända till de läser lite noggrannare och ser att det står arbetsVECKA :).

Boken med undertiteln ”Konsten att leva mer & jobba mindre” innehåller en hel del tänkvärda tips på hur man skulle kunna få ner sin arbetstid lite eller mycket genom att effektivisera och i en hel del fall hyra in andra för sysslorna. Klart läsvärd även om allt säkert inte går att genomföra på ett vanligt jobb.

Nu är det inte alla som vill jobba mindre eller ha mindre att göra och de behöver såklart inte läsa boken eller ens tänka tanken.

Sen är det inte alls varken säkert eller troligt att alla kan komma ner till fyra timmars arbetsvecka heller, men det finns ju mellanting mellan 4 och 40/60/80 också.

Boken finns t.ex. hos Amazon

Lämna ett svar