Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2023

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ett år till som bara sprang förbi. Sådär kvickt nu igen 🙂

Bad, paddling och utenatt varje månad

Paddling och utenatt med nöd och näppe. Bad i princip varje dag i alla fall större delen av året. Mesta utetiden blev hemomkring med lite blandade utflykter, dock inget skärgårdsdräll. Blev ganska skapligt med paddlat tillsammans med ÄSSS och mest onsdagspaddlingar, en trevlig veckovana. Kom iväg till Stockenträffen också, trevligt som tusan.

Precis som 2022 blev det inte en endaste lilla tältochkajakutflykt. Vi tänkte tanken flera gånger men icke 🙂 Blev dock tält vid Dragskär på midsommar och på Stockenträffen men annars hemmautesovande.

Kul också att vi fick vara lite linslusiga med utesovandet. Blev bra. Annars färre utenätter än förra året, delvis på grund av lite ostabilt väder vissa sommarmånader.

Fjälldräll

Vi kom iväg till Trysil två rundor. Två veckor i januari/februari och två veckor i april. Riktigt göttigt och bra med snö. Nästan väl mycket snöande på aprilrundan men mysigt det med. Hade lite tankar på decemberskidor men så blev det inte. Som vanligt är det bara att konstatera att tvåveckorsrundor är rätt lagom även om vi pratar lite om 3-5 veckor också för att känna in snön lite mer. Lite vinter hemomkring med men inget skidande eller skrinnande hemomkring 2023.

Nyplanterat under året

Vi fick planterat lite nytt under 2023 också. Bland annat Tre Blåbärsbuskar; Bluecrop & Birgitta Blue, Två Manchurisk valnöt, En Narrbuske, 4-5 vindruvsplantor på friland, Persika på friland, Aprikos i tunneln, Mullbär, Ullungloka, Hösthallon som gav skörd direkt, Två sichauanpeppar, plus en hel del hemmaförökade Blåbärstry, Vinbär osv. Överlag gick det bra i odlingarna 2023.

Energifonden

Vår egna lilla energifond som består av lite blandade el- och energiaktier delade ut en dryg femtusing. Det motsvarar drygt en tredjedel av vår totala elkostnad (förbrukning (Solivind/Telge) + nät (EON) på 13602 riksdaler). Utdelningen har inte använts för elshopping utan har återinvesterats i energifonden. Totalt slösade vi upp 4826 kWh under 2023. 282 öre per kWh inräknat skatt, överföringsavgifter och sånt, inte så prisvärt ändå trots vindkraftsandel 🙂

25 år med kajak & kajaksajt

Vi firade att vi haft kajaker i 25 år och även kajaksajt i 25 år. Kul. Tiden alltså 🙂 https://www.kajak.nu/25-ar-med-kajak-kajaksajt/

En förälder mindre

Eriks pappa Bertil gick bort i juni. Ingen blixt från klar himmel men ändå. Så ledsamt, sorgligt. Tungt.

Bra år överlag

På det stora hela ett helt okej år. Mycket utetid, det mesta hemomkring. Skapligt med skidåkning. Ambitionen att dra iväg på tältutflykter blev det inget av. Att komma igång med mer uteätande gick det också sådär med, men men hoppet är det sista som överger en 🙂 Att året innehöll mycket sorg och oro gjorde nog att en del aktiviteter blev lidande.

Blandade utflykter under året

Lämna ett svar