Meny

med undertiteln “bra mat för dig, plånboken och planeten” är Hanna Olvenmarks projekt för att få fler att förstå att bra mat inte behöver kosta så mycket. Portionen under tian har funnit som sajt ett par år och kom som bok under 2018. Superinspirerande med goda och vettiga recept som inte kostar så mycket utan snarare tvärtom. Målet med sajten och boken är att alltså att en portion mat ska kosta under tio riksdaler. Tokbra!

Många av recepten fungerar suveränt även för utflykter bortanför kylskåpets räckvidd. Vegetariska recept och på alla recept tipsas om hur recepten kan bli helt veganska med enkla medel,

Kul med matrecept där fokus är på bra mat med lågt pris. Inte för att jag följer så många receptsidor, kockar och liknande men väldigt ofta när det postas matrelaterade inlägg på sociala medier eller snackas mat överlag känns det som om fokus blir på att det ska vara så dyrt och svårt och helst heta något som knappt kan uttalas för att räknas.

Hanna som ligger bakom boken Portionen under tian och sajten med samma namn är dietist så bra koll på innehållet är det också. Vi var och lyssnade på en föreläsning med Hanna i vintras, mycket intressant och mycket entusiasmerande!

Ytterligare en fördel med recepten är att de förutom att vara rimliga i pris dessutom är bra för miljön och klimatet. Minst dubbelt så bra alltså!

Jag gillar nätet mest men visst tusan är det gött att kunna bläddra i en pappersbok då och då. Snygga bilder och en trevlig ton överlag.

Köp boken hos Bokus!

Besök Portionen under tian på nätet, www.undertian.com/

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera