Meny

Naturligtvis – biologisk mångfald i din trädgård

Årets bok hos Naturskyddsföreningen är skriven av Justine Lagache och beskriver hur man kan göra för att skapa en större biologisk mångfald i sin trädgård.

Allt fler arter trängs undan av vårt hårda nyttjande av naturen. För att vända utvecklingen krävs stora grepp, men även små insatser har betydelse. En vanlig villaträdgård gör skillnad för den biologiska mångfalden. 

Högintressant ämne såklart när artrikedomen minskar. I våra trädgårdar har vi stora möjligheter att hjälpa till, dels för att vi inte har nåt avkastningskrav som gör att vi ”måste” bespruta eller odla gigantiska arealer för att få så mycket som möjligt av en viss gröda. Dels för att det är supermysigt att ha gott om både olika växter men även gott om olika djur, insekter, fåglar med mera.

Många trädgårdar av idag är rena öknarna. Det är hårt klippta gräsmattor som inte inbjuder nåt levande att vistas där. Gärna klippt av en gräsklipparrobat som skrämmer bort de allra mest envisa arterna. Dessutom massor av trädäck eller stenläggningar för att slippa rensa ögräs.

Supertrist och jättetråkigt.

Boken tipsar om växter och skötsel för att bjuda in fler. Med fina bilder och bra texter som förklarar hur arterna vill ha det och varför. Med tips om växter och när de blommar och vilka insekter som trivs i just dessa.

Jag gillar boken mycket och kommer fortsätta att jobba för den biologiska mångfalden på vår lilla täppa.

Köp boken hos Bokus https://www.bokus.com/bok/9789174249835/naturligtvis-biologisk-mangfald-i-din-tradgard/

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera