Som ett litet komplement i pralintillverkningen blev det lagom stora munsbitar av hemmasnickrad kexchoklad. De är supergoda! Egentligen för goda för de försvinner i ett nafs här hemma. 😀

De är enkla att göra, dock lite kladdigt, men det brukar det bli vid chokladdoppning 😉

ca 40st

  • Smörgåsrån – 1 pkt
  • nougat – 100g
  • mjölkchoklad – 100g +200g

Smält 100g mjölkchoklad och 100g nougat tillsammans. Pensla på ena sidan på ett smörgåsrån och lägg ett nytt ovanpå. Upprepa tills det är 4 rån på varandra. Det översta ska inte vara penslat.
Ställ svalt att stelna.

Smält minst 200g mjölkchoklad att doppa kexen i. Jag delade först rånen i tre, för att sedan dela de delarna på hälften. Tyckte det blev lagom stora bitar. Jag doppade kanterna och penslade på ovan sidan. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.

Precis som när jag gör pannkakor, blev den första ett smakprov 😀

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera