En av årets nyheter i pralinasken var hallonpralin. Hallonen plockades hemomkring och de blev riktigt riktigt goda. Min favorit i år 🙂

Mät upp 150g mörk choklad (jag använde 56%ig choklad) i en bunke, hackad eller färdiga i pellets

120g hallon, gör en puré genom att värma upp de frysta hallonen och pressa ur saften i en sil. Vill man ha den helt fri från kärnor så använd en superfin sil, jag fick med några kärnor men tyckte inte det gjorde något.

Koka hallonen och ha i 15g honung och 1 dl grädde, koka upp igen. Häll över hallongrädden på chokladen och blanda, tills chokladen smält. Skiva i 20 g rumsvarmt smör och rör runt igen. Kan med fördel köras med mixer för en jämn och slät konsistens. Låt svalna till under 30°C innan skalen fylls. 

Låt pralinerna vila ett dygn innan de får lock. Jag rullade sedan dessa i lingonpulver som gav en extra syrlig effekt. Mmmmmm… gott ?

Om en fastare konsistens önskas, ha i 100g choklad till och rulla tryfflar

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera