Meny

I år har vi fått en rejäl laddning med tomater, både i odlingstunneln och på friland. Vi har fryst in en del, hela, hackade och som soppa. Har ätit mängder och tagit med i ge-bort-present. Och i år har jag även gjort marmelad. Eriks mamma gör världens godaste tomatmarmelad. Innan sommaren bad jag om receptet och här är det 🙂

  • 1kg tomater
  • 800g – 1 kg syltsocker
  • 2 citroner, saft och rivet skal
  • 60g valnötter, hackade
  • 1-2 kanelstänger

Skär tomaterna i bitar, blanda med socker och låt stå över natten i rumstemperatur.

Ställ burkar utan lock i ugnen 100°c i ca 15 min så de blir varma.
Lägg tomaterna i en kastrull, koka upp med kanelstängerna och tillsätt citronsaft + skal. Sjud i 10 min (30 min om man använder vanligt socker), tillsätt valnötterna och dra kastrullen från plattan. Låt stå i ytterligare 10 min. Häll på varma burkar och sätt på lock.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera