I år har vi fått en rejäl laddning med tomater, både i odlingstunneln och på friland. Vi har fryst in en del, hela, hackade och som soppa. Har ätit mängder och tagit med i ge-bort-present. Och i år har jag även gjort marmelad. Eriks mamma gör världens godaste tomatmarmelad. Innan sommaren bad jag om receptet och här är det 🙂

  • 1kg tomater
  • 800g – 1 kg syltsocker
  • 2 citroner, saft och rivet skal
  • 60g valnötter, hackade
  • 1-2 kanelstänger

Skär tomaterna i bitar, blanda med socker och låt stå över natten i rumstemperatur.

Ställ burkar utan lock i ugnen 100°c i ca 15 min så de blir varma.
Lägg tomaterna i en kastrull, koka upp med kanelstängerna och tillsätt citronsaft + skal. Sjud i 10 min (30 min om man använder vanligt socker), tillsätt valnötterna och dra kastrullen från plattan. Låt stå i ytterligare 10 min. Häll på varma burkar och sätt på lock.

Kommentera