Meny
Druvgurkan växer som tusan. En del läggs in
Druvgurkan växer som tusan. En del läggs in

Vi sådde några gurkplantor i år och de ger sjukt mycket gurka. Så nu står det några rejäla burkar med smörgåsgurka i skafferiet. Första gången som jag lagt in gurka 🙂

Jag gick efter ett recept jag hittade på nätet, Fridas inlagda smörgåsgurka. I hennes recept är det västeråsgurka, vi sådde druvgurka och jag tyckte det funkade bra. Det smakar bra i alla fall 😉

  • 1 kg Västeråsgurkor
  • 1 dl Dill
  • 3 msk Senapsfrö
  • 2.5 dl Ättiksprit – 12%
  • 4.5 dl Vatten
  • 0.75 dl Salt – utan Jod
  • 4.5 dl Strösocker

Komplett recept och gör så hör hos Fridas bakblogg

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera