Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I Varning för mat samlas matskribenter, journalister, forskare och experter för att reda ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt.

Det här en klart läsvärd bok. Titeln och undertiteln “Varning för mat : om hur något så livsviktigt har blivit livsfarligt” är talande. Och det kan man verkligen undra. Boken tar upp mat som mode, skillnaden mellan stad och landsbygd, mat som statusmarkör, mat som klassmarkör, mat som diet, mat ur ett religiöst perspektiv osv.

Fler och fler följer mer och mer märkliga modedieter där man ska/måste/bör undvika än det ena och än det andra eller bara äta ditten och datten. Fler och fler verkar tro mer på påhittade kostråd osv.

Vad händer egentligen? Varför gör vi ätandet så svårt, snobbigt, ängsligt med mera. Bra upplägg med lite olika åsikter dessutom så att det inte blir bara en persons matåsikter som ventileras.

Köp och käka! 🙂

Finns hos Bokus

 

Kommentera