Växer de och trivs blir det rejäla lite köttiga blad
Växer de och trivs blir det rejäla lite köttiga blad

För några år sedan hade vi ingen aning om att det fanns en grönsak som heter Nyzeeländsk spenat. Så läste vi om den hos Skillnadens trädgård. Nu är den en favorit och växer både här och där hemmavid. Vi använder den rå som sallad/bladgrönsak och annars i grytor, wok, soppor med mera. Supergod och lättodlad. Bladen kan plockas efterhand och då kommer det nya. Vi fryser en del för användning senare.

Nyazeeländsk spenat kan vara lite seg i starten men sen växer den som tusan 🙂

Vi har köpt de flesta NZ-fröerna från Runåberg, http://www.runabergsfroer.se/?p=378

Självsår sig relativt lätt
Självsår sig relativt lätt

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera