Vistorps hamn / Ranarp strand

Sjösättning söder om hamnen en sval februaridag
Sjösättning söder om hamnen en sval februaridag.

En liten hamn på Bjärehalvön, kallas även Ranarps Strand ibland. Fint att lägga i och starta en paddling in mot Vejbystrand, Skälderviken och Ängelholm eller utåt mot Ramsjöstrand, Torekov, Hallands väderö m.m.

Är det en tokvarm sommar och har blåst lite kan det var sunkigt som tusan inne i själva hamnbassängen då kan man lägga i på stenarna söder om hamnen eller bära till stranden norr om hamnen för att komma i.

Trevlig liten hamn som är även är bra för promenad, vandring, cykel eller lufs längs skåneleden. Kattegattleden passerar också. Fina strandängar och strandhedar in mot Ängelholm och ut mot Torekov. Vill man bara gå en kortpromenad är det cirka 1,5km till vindskyddet innanför Grytskär.

Finfin strand
Finfin strand

Populär bland husbilar då det dels är fin solnedgångsvy men även ett av få ställen om dessutom är gratis att stå på på Bjärehalvön. Läste på ett husbilsforum att husbilisterna (en del, inte alla) var lite upprörda för att hamnföreningen lagt ut stenar och på så vis begränsat ytan där husbilarna kunde stå. Inte alls så konstigt tycker jag som varit där i juli och sett dels hur fullt det kan vara och dels sett hur husbilister kan bete sig… Konstigt att det alltid inom alla områden finns stjärnor som kvaddar för så många andra. Vi har själva stått där med vår stugbil men då off-säsong och då är det lugnt och fridfullt.

 

Vistorps hamn, en januaridag
Vistorps hamn, en januaridag

Vinteri Vistorps hamn, lugnt och stilla
Vinter i Vistorps hamn, lugnt och stilla
Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera