Höja bro längs Rönneå vid Ängelholm

/// av

Vid Höja bro strax utanför Ängelholm är perfekt att starta för en paddeltur med kajak, kanadensare eller sup längs Rönneå. Plats till skapligt många bilar och liten brygga för enkel iläggning. Finns två vindskydd på platsen för övernattning. Utedass finns också.

Från Höja är det ganska exakt 14km snirklig paddling genom Ängelholm medströms till ÄSSS Skälderviken. Uppströms kommer man till Klippan innan det är dags för lyft. Paddlar man medströms går det bra att stanna vid vita Räck, Järnvägstationen, mittiSTan, hembygdsparken, Rodd&Kanotklubben med mera för enkel landstigning och fika/lunch m.m.

Platsen kan vara ganska välanvänd under högsäsong då det är många som startar sin kanottur här och även övernattar på platsen.

Stisses hyr ut kanoter, www.paddlakanot.nu

Ett av vindskydden i Höja skymtar till vänster i bild
Ett av vindskydden i Höja skymtar till vänster i bild
Kajakpackning vid Höja
Kajakpackning vid Höja
Riktigt högt vatten vid Höja i Rönneå. Har aldrig sett sådan översvämning. Bilden från februari 2002
Riktigt högt vatten vid Höja i Rönneå. Har aldrig sett sådan översvämning. Bilden från februari 2002

Kommentera