Lastrulle i bakre spåret på Profeesionalrör för att enkelt kunna skjuta upp kajakerna
Lastrulle i bakre spåret på Professionalrör för att enkelt kunna skjuta upp kajakerna

En bil utan takräcke och lastmöjlighet känns skapligt onödigt. Nästan som ett boende utan odlingsmöjlighet, en säng utan madrass, hus utan tak, kajak utan skrov, hem utan frisk luft osv, för oss alltså 😉 Nu har i alla fall vår stugbil Winzent fått takräcke på plats.

Thule professional fick det bli, beställde först två rör/bågar med fotsats och kit för fixpoint (alltså den typen av fäste som sitter på taket). Passade finfint så det fick bli en båge till. På taket finns fästen för fyra rör men den stora (större) takluckan fram sticker upp för högt och kan dessutom vara go att kunna öppna ibland.

Vi har bara använt Thules vanliga räcken innan så Thule Professional var nytt för oss. Känns väldigt rejäla och det är bra det för de är skapligt mycket längre (175cm) än på en vanlig smalbil. Thule Professionals rör/bågar har tre spår, ett uppe, ett i bakkant och ett i underkant. För vår del fäste vi kajakhållarna i det övre spåret tillsammans med några lastöglor, Thule Eye Bolt 320. Det bakre spåret använder vi i dagläget endast på det bakre röret för en bred lastrulle som underlättar att skjutsa upp kajakerna. I det undre spåret sitter fötterna men även lastöglor på den sidan där vi har stora skjutdörren. Lastöglorna där kommer vi använda för att sätta fast tarp, torklina och annat som kan behöva hängas upp.

Det är cirka två meter mellan de två rören som används för kajakhållarna, kajakerna ligger väldigt stabilt. Så skulle taken utnyttjas även på personbilar istället för fåniga korta rails 🙂

Eftersom markisen satt i samma fästen som räcket nu sitter i, fick vi först plocka av markisen. Vi får se hur mycket vi saknar den och om vi i så fall ska fixa fästen för befintlig markis, Fiamma F65s, eller skaffa nån variant som har fästen för räcke. Thule har markiser i sitt sortiment för att fästa på just professional-rören. Vi får se vad det blir. Just nu har vi med oss tarp och tarpstänger istället för markisen.

Än så länge har vi inte fått in snitsen på att lasta av och på men övning sägs ge färdighet och öva har vi inte gjort så det kan vi kanske skylla på ett tag i alla fall 🙂

Vi använder en lös hopfällbar stege som ryms i bagaget men vi kanske satsar på en fast stege på ena bakdörren framöver, vi får se vart det landar.

Kajakerna på plats, lite slarvigt spänt men det tar sig :)
Kajakerna på plats, lite slarvigt spänt men det tar sig 🙂
Bred lastrulle, 110cm, på det bakre röret
Bred lastrulle, 110cm, på det bakre röret
Rejäla öglor för remmar eller annat som kan behöva hängas upp
Rejäla öglor för remmar eller annat som kan behöva hängas upp
Kajakerna på plats
Kajakerna på plats
Thule Professional Eye Bolt - rejäla öglor
Thule Professional Eye Bolt – rejäla öglor
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera