Jag i dammig Kåre
Fint nedanför Hallandsåsen

Vår närmsta sjö! Är väl egentligen inte så pass stor pärla så den lockar folk från hela sverige 😉

Men för skåningar och hallänningar som vill paddla, bada, fiska eller ha kul på annat vis i dricksvatten är den kanon. Kan ju vara så att man tröttnar på att paddla i ständigt motorljud och avgaser i Öresund 🙂 Riktigt fint vatten och fin botten på de flesta ställen. Ganska många skridskoåkare som gärna tar en runda på Västersjön när tillfälle ges. Omges av fin natur med varierade skogar, ek, bok, lärk, barr osv. Hallandsåsen börjar precis vid norrsidan om man vill trötta ut sig på land en sväng.

Finfina stränder för fika, bad, lunch eller tälthäng
Finfina stränder för fika, bad, lunch eller tälthäng
Spår på Västersjön
Ibland cykelbar

SUP på Västersjön
SUP på Västersjön
Plask
Plask funkar också

Tyvärr är det väldigt snålt med öar i sjön (men det är det ju överlag i skåne 😉 ) så det blir lite dålig variation på paddlingen.

Finns många fina lägerplatser kring sjön om man är tältsugen i alla fall. På norrsidan ligger de flesta ganska nära vägen som det är en del trafik på i alla fall dagtid under sommaren och en hel del bilburna campare håller till där. På sydsidan finns det några uddar som är lite mer öde, men även de kan vara välbesökta under sommarmånaderna.

I Nedre Århult i nordvästra hörnet finns en kommunal badplats med bryggor, båtuthyrning och dass. I nordöstra delen finns riktigt fina sandstränder. Ett paddelvarv runt sjön blir cirka tio kilometer.

Fin liten ministrand vid Västersjön
Fin liten ministrand vid Västersjön
Långfärdsskridsko på Västersjön i solnedgångsljus
Långfärdsskridsko på Västersjön i solnedgångsljus

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera