vi gillar Fageråsen i Trysil. Fint ställe där det känns som man bor på fjället och inte långt nere i dalarna. Går att hitta finfint stugboende, lägenhet eller hotell där man kan åka både längd och utför direkt till / från backar, spår och fjäll. Man kommer snabbt och lätt ut på kalfjället efter bara nån kilometer på skidorna och kan åka både spårat och ospårat. Så för att vara skapligt utbyggt känns det som om man har vildmark och friluftslivet precis utanför dörren.

Finfina spår
Finfina spår

Utförsåkningen är fin och sker på 2-3 sidor av fjället, finns både kalfjällsåkning men även skyddad skogsåkning om vädret så kräver. Trysil är finfint, perfekt för toppluveåkare både på längden, i nerförsbackarna och även i obanad terräng. Dessutom trevligt för skogscykling, mountainbike och vandring samt fjällpromenader. Trysil är norges största skidområde och Skistar satsar på att göra det till en stor MTB-ort också. Sen finns det forspaddling, forsränning och lite annat vattenorienterat om man har sådana böjelser 🙂

Kväll över fjällanläggning
Kväll över fjällanläggning
Solupgång från Stuga
Solupgång från Stuga
Gott spårhäng runt närliggande Skurufjellet
Gott spårhäng runt närliggande Skurufjellet

fika

Goa vyer
Goa vyer
Kul med fjällcykling
Kul med fjällcykling

Kommentera