vi gillar Fageråsen i Trysil. Fint ställe där det känns som man bor på fjället och inte långt nere i dalarna. Går att hitta finfint stugboende, lägenhet eller hotell där man kan åka både längd och utför direkt till / från backar, spår och fjäll. Man kommer snabbt och lätt ut på kalfjället efter bara nån kilometer på skidorna och kan åka både spårat och ospårat. Så för att vara skapligt utbyggt känns det som om man har vildmark och friluftslivet precis utanför dörren.

Utförsåkningen är fin och sker på 2-3 sidor av fjället, finns både kalfjällsåkning men även skyddad skogsåkning om vädret så kräver. Trysil är finfint, perfekt för toppluveåkare både på längden, i nerförsbackarna och även i obanad terräng. Dessutom trevligt för skogscykling, mountainbike och vandring samt fjällpromenader. Trysil är norges största skidområde och det satsas på att göra det till en stor MTB-ort också. Sen finns det forspaddling, forsränning och lite annat vattenorienterat om man har sådana böjelser 🙂

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera