Meny

Freya Hoffmeister är klar med varvet runt Sydamerika

2303540448297f4c7c83b9f19ccfdd2e_L

Freya Hoffmeister avslutade härom dagen sin runda runt Sydamerika. Här snackar vi långtur på riktigt. Hon startade sin paddling i augusti 2011. Galet långt och galet länge. Hon har förvisso inte varit ute på tur hela tiden utan delat upp det hela i flera etapper.

Har inte följt turen så noga då det blir lite tjatigt, men imponerande är det verkligen och nu kan man tala om långtur och långfärdspaddling!

Första paddlare att runda Sydamerika är hon och det lär kanske inte vara trångt med efterföljare. Totalt paddlade hon runt 27000km och snittade runt 45km/paddeldag, inga vanliga korta toppluvepaddlaretapper direkt! Totalt fick hon ihop 606 paddeldagar.

Undrar vad som blir nästa tur nu? Afrika runt? Jorden runt? Hon hittar säkert på nåt i alla fall 😉

One of the greatest accomplishments in paddling history – the first solo circumnavigation of South America – was completed in Buenos Aires, Argentina, on Friday, May 1, 2015, by German kayaker and endurance record holder Freya Hoffmeister, 51.Successfully undertaking an expedition epic in scop

Källa Adventure Kayak Magazine: Freya Hoffmeister completes epic paddle around South America – Rapid Media

Mer på Freyas egen sajt: http://freyahoffmeister.com

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera