100g mörk choklad
100g ljus choklad
1 tsk lakritspulver (tex markatta)
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 dl grädde
35g smör

Hacka chokladen i småbitar, det smälter fortare och bättre då, och lägg i en bunke. Koka upp grädden med lakrits- och vaniljpulver, honung och salt. Häll blandningen över chokladen och rör ordentligt. När chokladen har smält rör i smöret, det gäller att jobba ganska kvickt så det inte hinner bli för kallt så inte smöret smälter. Skulle detta hända, kör några sekunder i micron.
Det finns fina chokladskal att köpa, tex hos chokladgallerian, då är det bara att fylla direkt och låta stå till dagen efter. Eller så häller du över chokladblandningen i en sprits, lägger den i kylen att vila någon timme. Spritsa sen ut lagom stora pluppar, låt stå svalt till dagen efter och rulla sedan i lakritspulver, doppa i choklad eller hur du nu vill ha dem.
Gott gottigott gott!

Lakritstryffel rullad till boll och doppad i mörk choklad
Lakritstryffel i mjölkchokladkula rullad i torkat hallonkross

Lämna en kommentar