Meny

Tonnes-Vikingen, Helgelandskusten 2014

Helt okej start
Helt okej start

Packade våra kajaker efter en glass i butiken på Tonnes. Skulle kunnat tro att det var första gången vi packade kajaker för det tog nästan trekvart att få ner allt. Kajakerna vägde MYCKET och det var en och annan bra-att-ha-pryl som fick stanna i bilen och några som slank med av misstag. Det fick bli shorts och underställströja med uppkavlade armar, temperaturen låg på 23°C när vi började packa. Trodde ju vi skulle slippa tokvärmen när vi kom en bit norrut 😉

Paddlade ut på ett blankt hav med ett lätt mullrande i bakgrunden och begynnande solnedgång i horisonten. Tog oss till ön Vikingen, ca 3km från Tonnes och den ö som polcirkelmärket står på. Klockan var närmare 22 och vi bestämde oss för att detta fick bli vårt första tältplats. Tog någon macka innan vi kröp in i tältet lagom till det började regna, blixtra och mullra lite runtomkring. Hade glömt att det är så ljust! Häftigt!

Föregående: Resan upp Knäckebröhult-Tonnes | Nästa: Vikingen-Rødøy

Fårdugaväder
Fårdugaväder
Tältet uppe på Vikingen
Tältet uppe på Vikingen
Polarcirkelmärket upplyst
Polarcirkelmärket upplyst
Grymt fint förstadagskvällsljus
Grymt fint förstadagskvällsljus och lite regn på väg söderifrån. Klockan är halvelva och det är inte alls särskilt mörkt 🙂
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera