Så här års finns det skapligt med granskott i skogarna. Och de kan man såklart använda till något. Man får dock inte plocka granskott hursomhelst så har man ingen egen mark är det läge att kolla med markägaren. Säkert inga problem så länge man inte ska göra riktiga storkok 🙂

Vi brukar använda granskotten till varma drycker ibland, gott tillsammans med t.ex. Mynta men andra varianter fungerar säkerligen.

Granskottspesto är lika enkelt att göra som vanlig pesto, så här ungefär gjorde jag.

Plockade granskotten, blev en knapp liter idag. Slängde skotten i kokande vatten en kortis.

Sen i mixern tillsammans med ett par vitlöksklyftor, lite gräslök, lite salt och peppar, olivolja, solroskärnor och permesanost. Mängd efter tycke smak och så vidare. Vill man framhäva granskottens syrliga smak kan man skippa vitlöken.

Riktigt gott till pasta eller fisk eller både och 🙂

Peston i mixern
Peston på pastan

Kommentera