Tarp på Östra Kålskar, hem för 4 havsörnar upptäckte vi
Hilleberg Tarp 10 UL på Östra Kålskar i Stockholms skärgård. Uppspänd med träd, kajak och stenar.
Tarp som extra absdid på Långeskär i Fjällbacka
Tarp som extra absdid på Långeskär i Fjällbacka

En tarp är skapligt användbar. Vi har haft lite olika varianter genom åren. De senaste åren har vi använt Hilleberg Tarp 10 UL mest. En i våra ögon lagom stor tarp som passar våra behov. Vi använder den oftast som en extra absid till tälten oavsett om  vi kör kupoltält, tunneltält eller geodetiskt. Smidigt att ha skyddade ingångar med gott om plats för ombyte, matlagning och umgänge om det kommer nederbörd. Men även helt separat som skydd för vind och/eller regn. Och ibland är det gött att bara ta med tarpen och sova därunder. Räcker ofta med regnskydd speciellt lite off-säsong när det inte är så mycket myror och kryp som vill klättra över en i säcken.

Tarp UL 10 har 10 kvadratmeter yta och måtten är 3,5×2,9m. Vikten med linor är 694 gram på vår hemmavåg så det stämmer bra med tillverkarens uppgivna vikt på 0,7 kilo. UL 10 är sydd i Hillebergs tältväv Kerlon 1200 som även används i tälten. Allak, Nallo, Nallo 3GT, Soulo med flera. Mycket tålig väv som är lätt. Känns UL-tarpen för tunn finns det även tarpar i den tjockare väven Kerlon SP, då heter tarparna XP istället för UL. Fast för de flestas bruk räcker troligtvis UL-väven mycket långt och då får man ju plats över till nåt annat skoj istället för att hålla kajaken full 🙂

Hur många man får plats under beror ju lite på vad man ska göra och hur mycket prylar som ska få plats, men en mindre grupp på 4-6 personer kan i alla fall få plats och laga mat under. Blåser det och regnar räcker en 10:a bara till 2-4 stycken. Behövs mer plats finns t.ex. Hilleberg Tarp 20 och det är ju annars smidigt att koppla ihop fler tarpar.

Köp Hilleberg Tarp UL 10 hos Outnorth. Mer info hos Hilleberg.

Kolla och jämför pris hos Prisjakt!

Undertarphäng
Undertarphäng på Lilla Bergö. Adventspaddling i Misterhult 2013.
Tält & Tarp och aningen grått in över land. Ljungskär i mitten av maj
Tarp 10 UL uppspänd vid Allak som tarpstång används en paddel. På Ljungskär i Blekinge.
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera