Meny

På insidan av Dannemarks nordvästra del finns en liten utstickande udde. Precis söder om den finns en finfin strand med tillhörande plana gräsytor. På uddens norra sida finns också en fin strand och slät, lite större yta ovanför. Välj ställe efter vindarna. 200m norrut finns utedass så det är väl förspänt med lyxen här 🙂

Utsikten är in mot fastlandet så dåligt med horisontvy men det är ju inte alltid det behövs. Gott om lä från västvindarna i alla fall. Dannemark ligger strax söder om Hamburgsund och Fjällbacka och strax norr om Sotenkanalen. Kort paddling upp till gyttret av öar i Fjällbacka skärgård.

Dannemark är egentligen två öar; Dannemark och Ulön. De sitter ihop med en sandrevel. På Sandreveln är det tältförbud men annars är det fritt fram att tälta överallt på båda öarna. Inga problem att hitta platser, vi återkommer med några till.

Detta är populära områden sommartid så räkna med många båtar i den skyddade lagunen innanför.

Dannemark är en riktigt riktigt fin ö, på västsidan finns fantastiskt fina klippor som även de är tältbara. Riktigt fin horisontvy men även riktigt fula sår från stenbrytningen.

Läs mer om naturreservatet hos Wikipedia

Mer från Dannemark – inlägg taggade med Dannemark på kajak.nu

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera