Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2014 ett paddelår

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tältmys och kvällsljus på Lovund
Tältmys och kvällsljus på Lovund, Helgelandskusten, Norge

Även 2014 blev ett gott år. Här några av våra utflykter under året, fler hittas i Arkivet. Vår tur till Helgelandskusten kommer kanske inte helt oväntat väldigt högt på årets topplista 🙂

I januari blev det premiärtältning och premiärpaddling i Blekinge och en go runda till Valö lite senare.

Finväderspaddling
Finväderspaddling i januari i Blekinge

i februari fick vi till en kort runda på Västersjön precis efter isen gett upp. Två veckors fjälldräll satt fint speciellt med tanke på att den skånska vintern var sämre än vanligt. Innan mars kom fick vi till en vindskyddnatt.

Lite is kvar och en och annan isbit
Lite is kvar och en och annan isbit

Mars bjöd på en valösväng och sen en till, en runda till hallands väderö och lite kring kullaberg. Bara en tältnatt, denna gången vid Rössjön hemomkring.

Kvällsmys vid Rössjön
Kvällsmys vid Rössjön

I april blev det visst en fjällvecka till, dessutom en övernattningstur borta i Blekinge och sen en riktigt fin Fjällbackatur med sommarkänsla.

Läger på Långeskär
Läger på Långeskär

I maj blev det ett gotlandsbesök, det gav mersmak, mest lite cykling och dräll men även lite Raukpaddling. Slutet av maj kändes som en bra tid för gotland innan de desperata sommarsemesterfirarna tar över 😉 I övrigt en Valösväng, en Misterhultsrunda och ett Tjärövarv med Grimslöv.

En orange raukpaddlare
En orange raukpaddlare

Direkt efter gotland blev det Nytäppetträffen i början av juni, alltid trevligt. Lite kurseri borta i Järnavik, Hallands Väderö och så Sixten Rut förstås 🙂 Juni avslutades med go Valöträff.

Skumbad på Valöträffen
Skumbad på Valöträffen

Juli blev tokigt varm, överallt kändes det som, fick inte att hitta svalka nånstans, eländigt 😉 Vi var på kul Kajakkalas, och sen ett par fina dagar kring Havstenssund och så lite Tångkurs på det. Hemomkring blev det bland annat lite plask i Skummeslöv.

Go kväll på Ulsholmen
Go kväll på Ulsholmen

I augusti kom vi äntligen iväg till Norge och Helgelandskusten igen, fick två superfina veckor däruppe. Och i slutet av augusti var det Stockenträffen, alltid kuligt att träffa fler likasinnade i fina paddelvatten.

solnedgång på Indre Korsholmen utanför Lurøy.solnedgång på Indre Korsholmen utanför Lurøy.
solnedgång på Indre Korsholmen utanför Lurøy. Helgelandskusten 2014

I september åkte Pia helikoptervinsch borta i blekinge och så var vi på Rävholmsträffen och så var det ju Arbetshelg på Valö. Och vi kom minsann ut på en liten surfrunda i Skummeslöv också.

Rävholmseftermiddag
Rävholmseftermiddag

Även i oktober hamnade vi på Valö men det blev även lite höstfärgspan på Hjörneredssjön. Och så blev det en Trysilsväng till där vi cyklade och promenade runt på fjällig barmark.

Finfint till Fjälls
Finfint till Fjälls

I november blev såklart höjdpunkten förstaadventspaddling i Misterhult men vi hann även med en Valörunda och lite HovsHallar.

På väg ut i Misterhults skärgård. Första advent.
På väg ut i Misterhults skärgård. Första advent.

I december fastnade vi extremt hårt i soffhörnan men kom strax innan jul iväg på en skidvecka till, riktigt gött att få se lite riktig vinter efter en ganska normalgrå skånehöst. I mellandagarna blev det även en finrunda vid Arild och Skäret, en sväng till Hallands Väderö innan vi avslutade året med att nyårspaddla ut i Listerby skärgård som ett riktigt värdigt avslut på året. I år kom antalet utenätter inte över 40 ens en gång… Skämmigt 😉

Nyårsafton i Blekinge
Nyårsafton i Blekinge

Blandade utflykter under året

Lämna ett svar