Meny

Blekingehelg i soligt aprilväder

Inte bara vita sippor som blommar
Inte bara vita sippor som blommar

Vi tog oss en blekingerunda i helgen (lördagsmobilbilder & söndagsmobilbilder). Körde bortåt Blekinge i lördags fm, hade tänkt starta i Kuggeboda men bestämde oss under bilfärden österut för att starta på Hasslö. I Garpahamnen var det strålande solsken och nästan helt folktomt. Snackade med lite båtisättare som kom medan vi packade annars stilla.

Paddlade norrut längs Hasslö, under bron och snirklade lite i Listerby, iland på Vagnö för att spana vitsippor och det fanns några stycken, men vitsippehaven är nog några dagar bort.

Vagnös ostsida
Vagnös ostsida
Pia "jagar" blommor bland ekarna på Vagnö
Pia “jagar” blommor bland ekarna på Vagnö

 

Pia på väg mot Ljungskär
Pia på väg mot Ljungskär

Ut till Ljungskär, var ju (alldeles för) länge sen. Var sig likt, bara lite mer gäss än senast. Slog upp tältet och slöade i solen, spanade lite runt på ön men gick inte så långt med tanke på fåglarna. Konstigt nog har de inte bränt upp högarna efter röjningen (Graceprojektet) i höstas. Lite märkligt, nu är det ju inte läge med tanke djurlivet, men det blir bra när det väl blir färdigröjt och rensat.

Pysslar vid tältet
Pysslar vid tältet

Så småningom smet solen ner och vi smet in i tältet och somnade sött.

Söndagsmorgonen bjöd på finväder och lite frost här och där. Solen värmde fort och i lä var det riktigt skönt. I den svaga vinden var det klart svalt. Efter långfrukost, långfika och kortpromenad gjorde vi om allt igen. Packning och snabbdopp och sen i kajakerna, tog oss mellan Slädö och Torkö, gick iland på Torkö och spanade på förfallna hus, undrar vad det varit där?

Renoveringsobjekt på Torkö
Renoveringsobjekt på Torkö

Inne på Betesholmen blev det långlunch, lite mer vitsippor här och där, men inga hav där heller än. Forsatta på Almös ostsida och gick bort till Hasslö och sen iland på Bollö för lite span innan vi landade på Långaskär. Fortfarande finväder, lite kall vind från sydost men lite lä fanns.

Långaskär sett från Långaskär
Långaskär sett från Långaskär

Ännu en eftermiddag/kväll med span utöver vattnet, fin solnedgång och så landade vi sött i säckarna igen.

Eftersom vi hade fått för oss att vi hade lite “måsten” hemma på måndagen pep telefonen till tokigt tidigt. Lite segt att öppna ögonen men efter att ha fått upp dem och tältöppningen var det finfin soluppgång utanför. Ganska lätt att ta snabbfrukost, snabbpacking och sen kort paddling i finfint soluppgångsljus in till hamnen på Hasslö och färd hemåt.

Soluppgång över Aspö
Soluppgång över Aspö
Tidig morgon på Långaskär
Tidig morgon på Långaskär

En riktigt go runda. Skönt när det börjar våra till sig lite mer. Gött med några fler plusgrader. Nackdelen är att man får gå upp så himla tidigt för att se soluppgången och sitta uppe så himla länge för att se solnedgången, men det kan man väl klara ett par månader 😉

En del bilder är för övrigt klickbara för lite större version, bara så ni vet 😉 Och det är Canon D20, Canon S95 och telefonerna som bilderna kommer ur.

Lämnar Långaskär
Lämnar Långaskär
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Blekingehelg i soligt aprilväder”

  1. Det verkar ju varit helt ok uppe i Listerby den här gången också! O Långaskär ser riktigt fin ut, passar extra bra på våren när Ljungskär är upptagen av gässen.. 🙂

Kommentera