Meny
EKA filékniv
EKA filékniv

En rimligt bra kniv vill man ofta ha med sig om det ska lagas eller trixas med nåt ätbart. Och visst funkar det mesta bra, både stort som litet, men en som blivit favorit hos oss är en hopfällbar filékniv från EKA, Eka Swede 800.

Hopfälld tar den knappt nån plats alls och ryms både i grytor och matlåda. Bladlängden är 13cm och hopfälld är den 16cm.

Vi har haft vår i 5-6 år och tycker den är riktigt smidig och bra. Trots ganska omild behandling håller den dessutom och har inte rostat så himla mycket.

EKA är för övrigt från Eskilstuna och jag tror fortfarande viss del av tillverkningen sker där.

Vi har med gummiskaft vilket jag tycker är att föredra i detta fallet; dels för greppets skull men även för att det känns mer hygieniskt i matsammanhang. Finns även med träskaft om man vill ha mer pyssel 😉

Kolla EKA hos Outnorth.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

7 tankar på “EKA Filékniv – EKA Swede 800”

  1. ALLTSÅ ni skulle se min oranga kniv (den går även under epitetet “drömkniven” i vissa mkk-kretsar). Den är sååå orange så det inte är möjligt att tappa bort den.

  2. Morsan “råkade” bli av med kniven på finlandsfärja då den tydligen inte är kompatibel med tullen. EKA har slutat tillverka den. Är det någon som har förslag på ersättare till denna fantastiska kniv?

Kommentera