Meny

6 personer

  • 900g fläskfilé skuren i tjocka skivor
  • 2-4 kabanosser eller annan stark korv
  • 1 brk syltlök (200g)
  • 1 brk cornichorns eller ättiksgurka
  • 1-2 dl svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk mejram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • salta och peppra

Skär korven i bitar. Banka ut fläskfilén lite lätt.
Strimla paprikan. Häll av spad från syltlök, oliver och cornichorns.
Fräs korven lite snabbt i en stekgryta och ta upp den.
Stek därefter köttet. Peppra och salta. Krydda med mejram och pressa i vitlöken. Pudra över vetemjölet.
Lägg i korven igen och ha i syltlök, gurka , oliver, paprika och grädde.
Koka grytan i 5 min. Smaka av med lite mer kryddor och använda gärna spadet ifrån syltlöken eller gurkan.
Servera med ris och en grönsallad.

Tips:

Såsen blir supergod, kan vara en god idé att plussa på med mer grädde…
Gott med pressad potatis! Och nått mer grönt i piggar upp, tex en grön paprika.

kreolsk gryta
kreolsk gryta
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera