Meny

Kajak.nu nu med svenska tecken :)

Nu är nog de flesta konstiga, svårlästa och märkliga tecken borta. Lite mer lättläst kanske även om ni säkert vant er efter ett par dagar 🙂

Får se hur länge det håller i sig, kan ju vara så att jag bara ska gå in och rensa, trixa eller å nåt annat vis krångla i nån databas, kod eller liknande!

Hade jag varit lite koolare i söndags kväll och bara låtit det vara till FS-data vaknade på måndagsmorgonen hade det nog gått enklare. Men jag gjorde lite snabbt en ny installation av wordpress som jag sen försökte importera en backup till, men det gick ju sådär. Hjälper inte alltid att tro man har backup alltså 🙂

När sen FS-data återställde databasen som jag oglatt raderat dagen innan så stämde inte inte databasens teckenuppsättning (eller vad det nu heter) med den nya installationen. Därav alla skojiga tecken under ett par dagar. Sen fanns det lite annat att pyssla med i veckan och det fick ligga och gro.

Men idag hittade jag lite snabbt ett tyskt WordPressplugin och då tog det bara ett par minuter att söka och ersätta och vips så är saker och ting läs- och sökbara igen.

Nu finns det säkert några skojiga databasteckenkonstigheter nånstans i kulisserna, men det tar vi en annan gång.

Och backup har vi ju haft uppe tidigare. Vi backupar våra datorer trådlöst till en Apple TimeCapsule och det funkar riktigt bra, dessutom äpplegränssnitt så det är ju tokenkelt och snyggt om man behöver få tillbaka något. Sen använder vi även BackBlaze och Mozy för att backa upp till en server som inte står hemma hos oss. DropBox är en annan tjänst som vi gärna använder, delvis för backup men framförallt för att enkelt dela filer med varandra och andra.

Nya utseendet kommer från Woothemes och nu bör sajten funka betydligt bättre även på surfplattor såsom iPads, Androider och andra samt smarta telefoner; Apple iPhone, HTC, Android, Samsung med flera.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Kajak.nu nu med svenska tecken :)”

  1. Ah. Du har hakat på responsivetrenden! Mycket backup har du, men om man inte testar så vet man inte om det funkar. Kör med en kopia på en subdomän så kan du leka där först med uppdateringar restore och annat kul. Men det blir väl inte lika spännande….

Kommentera