torka mat

Gör din egen friluftsmat och ta vara på svamp, frukter och bär
av Eric Tornblad

Ännu en ny bok från Calazo. Förlaget spottar ur sig flertalet böcker och kartor varje år, de flesta väldigt bra och genomarbetade.
Det gäller även denna bok om att torka mat. Riktigt fin och i samma format som kajakhandboken.

Boken börjar med en klassisk inledning. Introduktion, vilken typ av material som behövs/är bra att ha, hur du bygger en egen tork och olika tips på vad man bör undvika och vad som funkar jättebra.

Uppdelningen på de olika matvarorna som svamp, frukt och bär m.m. Tips på vilka som passar bra att torka, hur de förbereds bäst, torktid och förvaring. I slutet på varje kapitel kommer några receptförslag på det du precis har torkat.
Dessutom är det intervjuer med lite olika personer som också har erfarenhet av att torka mat och ta med på tur.

Det känns som om det nästan var på tiden att det kom en bok om att torka mat. Förvisso har Friluftsmat av Anita Forsell funnits sen tidigare, men den här är större. Med rejäla bilder och kanske lite lättare att ta till sig. Snygg och informativ, enkel och lättfattligt. Och inte minst… jag blir sugen på att torka mat igen.

Hmmm… tror jag ska ta fram torken, kanske ska börja med lite färgglada paprikor eller ost?

ISBN: 978-91-86773816
Finns att köpa hos Outnorth & Bokus.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

1 tanke på “Torka Mat av Eric Tornblad”

Kommentera