4 personer, 180°C

Pajdeg:

  • 200g (3,5dl) vetemjöl
  • 125g smör
  • 2 msk vatten

Innehåll:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 200g fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 st tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • svartpeppar

Pajskal:
Blanda smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Rör ihop lite snabbt och låt vila i kylen ett litet tag. Kavla ut degen till att passa en pajform på ca 26cm i omkrets. Nagga botten och förgrädda i ca 10 min.

Smeten:
Vispa samman ägg, mjölk/grädde, och hälften av fetaosten. Gärna med mixer, men inte nödvändigt. Finhacka och stek löken, lägg i skalet. Pressa vitlöksklyftorna och ha det i stanningen. Häll upp i pajskalet. Smula i den resterande fetaosten. Skär tomaterna i bitar och lägg i tillsammans med oliverna. Krydda. Grädda i 180°c i ca 40-45 min.

Tips! Sallad e gott till. Och lite kryddgrönt i pajen piggar till färgerna och smaken lite extra 😀

 Från: Pajrecept

Kommentera