Pannlampa snabbtest jämförelse

Lampan från Sportslampan.se
Lampan från Sportslampan.se

Fick hem en ny pannlampa idag. I en tävling på Utsidan nämndes Sportlampan.se och det verkade intressant. Jag har tänkt köpa en rejälare pannlampa länge (t.ex. LedX eller Petzl Ultra) men tyckt det varit lite för många slantar. Men den här var klart rimlig.

Ovan en bild tagen med den nya lampan. Kolmörkt ute. Nedan bilder med två andra pannlampor som vi hade sen tidigare och som vi tycker funkat bra. Princeton Tec Apex som vi haft 5-6 år och Lucido TX1 som har ett 1-2 år på nacken.

Nu är det inte riktigt samma typ av lampor såklart, den nya har separat batteripack men själva lampan är rätt smidig. Men vilken skillnad i ljus!!! Galet! 1000 Lumens på 1 meter avstånd sägs det.

Sportslampan kostade 690 spänn vilket känns grymt prisvärt och då ingick enkelt fäste för cykel. Var lite rädd att den skulle kännas plastig men första intrycket är att den verkar rejäl. Ska bli intressant att se hur den verkar efter lite användning. För att använda den som pannlampa köptes en huvudrem extra för en femtiolapp och för ytterligare en femtiolapp blev det hjälmfäste (för cykelbruk). Samma/liknande lampa finns även hos XXL,

Princeton tec Apex
Princeton tec Apex
Lucido TX1
Lucido TX1

Köp Pannlampa hos Outnorth

Här finns en pannlampstråd på HappyMTB.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera