Farligt goda chokladbollar med en strykande åtgång…

  • 200 g smör (inte margarin)
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 6 dl havregryn
  • 4 msk kokt kallt kaffe

Fixa till kaffet och låt det svalna.
Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vaniljsocker, kakao och havregryn. Häll i kaffet och rör runt en sista gång. Ställ allt i kylen för att stelna till lite. Forma till lagom stora bollar och rulla dom i kokos.

Med lagom, menas den storlek du själv tycker om 🙂

Tips: Jag kör med elvisp… Använd ordentlig kakao, riktigt smör och espressokaffe. Och rulla dom i kokos, pärlsocker blir på tok för sött.

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera