Meny

Orust runt 2011 – blåsigare än vanligt

Vallerö, lördag kväll. Bilden tagen av Johan Linder
Vallerö, lördag kväll. Bilden tagen av Johan Linder

Tävlingen Orust Runt gick av stapeln i helgenk. Orust Runt (med kajak) arrangerades för tredje året i rad och tanken är att paddla runt ön Orust på två dagar. Start och stopp sker i Ljungskile och gemensam övernattning på Vallerö. Vartannat år paddlar man medurs och vartannat moturs. I år var det medurs.

I år var det rekordmånga anmälda. Hela 244 stycken.

Prognoserna löd skapligt med vind och en del regn. Och det var nog en hel del som spanade prognoserna innan och kom fram till att soffan är rätt bekväm 🙂 Så det var bara dryga 100 som startade i Ljungskile i lördags morse. Lite motvindar senare ser det ut som om det var knappa 90 som tog sig till Vallerö. På de bilder jag sett ser det ut som en riktigt fin kväll med solsken.

Söndagsprognosen visade på vindar från ost till att börja med och sen vridande sydväst och ökande, och så lite regn på förmiddagen för säkerhets skull för att hålla borta de mygg som eventuellt lyckades trotsa vindarna 🙂 De som skippade sovmorgonen fick nog lite regn och sen motvind och de som sov lite längre fick lite skojig medvind.

Först i mål var (nog inte så otippat) Martin Nordstrand följt av Urban Wedberg. Trea kom Johan Linder som dagarna till ära körde blötirumpankajak äk Surfski!

Så här från soffhörnet kan man ju tycka att det var lite skojigt att det blev lite ordentligt väder. Plattvattentävlingar finns det ju gott om 🙂

Resultaten finns här:

Så här beskriver de själva tävlingen

Detta är en ytterst familjär tävling där alla är varmt välkomna att delta! Det spelar ingen roll vad du paddlar eller hur snabbt du paddlar, bara du tycker om att paddla långt, gillar att tälta och har gott humör så hoppas vi alla att just du vill vara med och förgylla helgen!

Bakom Orust Runt ligger initiativtagaren Leif Jägerbrand med glada tillrop och draghjälp av Anders Karlsson!

Andra om tävlingen:

Sen finns det ju lite blandade bilder på facebook här och där.

I mål kom i alla fall knappt 80. Totala tider mellan drygt 11 och drygt trettio timmar enligt resultatlistan. Imponerande oavsett, tio mil är en skaplig bit!

 

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

1 tanke på “Orust runt 2011 – blåsigare än vanligt”

Kommentera