Meny
Alla sa vi skulle dö
Alla sa vi skulle dö

en segling tills världen tog slut
av Danjel Henriksson, Kajsa Björn och Jonatan Bonthron
ISBN:
978-91-1-303533-8
Ges ut av Norstedts

Tre  unga personer bestämmer sig för att genomföra ett projekt som framförallt Danjel drar igång. Danjel är en kille som får ett infall och ofta fullföljer den, ingen i hans familj blir förvånad när han säger att han ska segla jorden runt, trots att han knappt suttit i en segelbåt, än mindre seglat en. Danjel blir kapten.
Kajsa kommer med för att hon kör skoter och är duktig på maskiner, eller det har i alla fall Danjel bestämt, hon läser ju maskinteknik, herregud! Hon blir ansvarig för båtens motor, Albin.
Sally Blue, som båten heter, är en Albin Vega, 28 fot lång, tillverkad 1967, som får förstärkningar och ombyggnationer under sommaren 2005, innan gänget ger sig av. Bland annat plockas toaletten bort för mer plats och förvaring.
Jonatan är gruppens tekniker, det är han som kan datorn och eftersom de behöver få in lite pengar medan de är borta är det viktigt att hemsidan hålls uppdaterad. Likaså skrivs det artiklar och tas emot paying crew.

Detta är alltså starten. De ger sig av från Kalix i oktober och är tillbaka 2 år senare. Mot allas tankar och domedagsprofetior… – Alla sa att vi skulle dö…

Jag tyckte boken var otroligt läsvärd, för visst har tanken funnits där. Att göra ett äventyr, ett stort äventyr. Men aldrig att jag skulle våga, inte med den kompetensen, pyttebåten, en motor som krånglar redan när de ger sig iväg, och att inte känna personerna mer än vad de här tre gjorde när de gav sig av. På 10kvm skulle de bo, 3 st och ilband 5. Segla jorden runt i gigantiska vågor, att inte komma undan när man behöver vara ifred, tristessen och stressen i stiltjen, att undvika pirater och korrumperade hamnfogdar. Men att läsa om det, det gör jag gärna 😀

I huvudsak är det Danjel som skriver, men även Kajsa och Jonatan har skrivit sina synpunkter och tankar under resans gång. Oxå de betalande medresenärerna och kompisarna har skrivit ur sitt perspektiv, mötet och sin resa med dessa tre ungdomar.
Jag rekommenderar verkligen boken. Den finns som häftad. Perfekt att ta med ut i kajaken.

Läs mer på deras hemsida

Beställ på Bokus & Adlibris

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera