Tjärö – en pärla i Blekinge

Västra viken på Tjärö, hoppklippan är visst en 12-15 meter hög

En riktigt fin bullerby-ö med de röda husen och de vackra gröna omgivningarna. Hagar, skog och stenhällar. Får och hästar går lösa, och det känns som om man är förflyttad tillbaka till 1700-talet. Det finns färja om man inte vill paddla hit.
Här finns en fin restaurang och café med det mesta man kan tänka sig som våfflor och kladdkaka 😉

Det är en kort paddling från Järnavik och söderut. Inne i Järnavik vid vandrarhemmet Gula Huset ligger även Paddelkompaniet och här går det alldeles utmärkt att hyra kajak.

Tjärö ligger skyddat för de flesta vindar, även sydliga när man paddlar ut till Tjärö. Söder om Tjärö är det öppet till Polen och det kan bli bra med lekfulla vågor vid Allböle, sydväst om Tjärö. Fortsätter du vidare västerut, förbi Allböle, hamnar du i Hällaryds skärgård.
Det är inga problem att aktivera sig på Tjärö i flera dagar om man vill det men det går såklart alldeles utmärkt insupa miljön och bara ta det lugnt. Ligga i gräset, lyssna på fåglarna och låta tankarna vandra med blicken i det blå.

Ön förvaltades tidigare av STF. Numera drivs den i privat regi och har boende för de flesta, från flerbäddsrum till egen kupé.

Tjärö är verkligen mysigt. En hel del folk i sommarvärmen
Tjärö är verkligen mysigt. En hel del folk i sommarvärmen
Näring efter lång och tuff paddling ;-)
Kladdkakan går inte av för hackor…
Kvällspaddling

Mer kajakplaster hittas på www.paddelkartan.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera