Kanelbullar = mumsigt och nyttigt

40-50st

• 5 dl mjölk
• 1 pkt jäst för söta degar
• 1 1/2 dl strösocker
• 1/2 tsk salt
• 1 tsk kardemumma
• 15 dl vetemjöl
• 125 g rumsvarmt smör

Fyllning:

125g smör, 1,5dl strösocker, 2msk mald kanel
ev riven mandelmassa

Garnering:

ägg och pärlsocker

Värm mjölken till 37°c. Smula jästen och häll över den ljumma mjölken. Låt jästen lösas upp innan du blandar ner socker, salt, kardemumma och vetemjöl. Använd inte allt mjöl, utan spara lite till utbakningen. Oxå klickar du ner smöret i lite mindre bitar och jobbar in den i degen.
Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
Rör undertiden ihop fyllningen. Om du använder mandelmassa så river du över det när fyllningen är på.
Jobba ihop degen på ett mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till fyrkant. Bred på fyllningen.
Rulla ihop och skär i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt, antingen direkt på bakplåtspapper eller i bakformar. Låt jäsa i 20 min.Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. In i mitten av ugnen i 8-10 min. Låt svalna under duk.

Dessa kanelbullar är de saftigaste som jag har bakat. Jag har i alla ingredienserna till kladdet som ska vara i bullen. Mandelmassa gör det extra kladdigt 😀

från: Tasteline.com

Kommentera