Meny

Röding med krämigt osttäcke

FÖR 4 PERSONER

• 600 g rödingfilé, regnbågsfilé eller liknande
• dill, färskpressad citron, salt och svartpeppar
• 200 g färskost av philadelphiatyp
• 2 dl finriven västerbottensost eller annan smakrik ost
• 1/2 dl finskuren gräslök
• potatismos
• broccoli

Sätt ugnen på 200°C. Lägg fiskfilén i en ugnsform som du har smörjt in med lite olivolja. Lägg på lite dill, pressa citronsaft över och salt och peppar. Rör ihop färskosten och den rivna osten och lägg över fisken. In i ugnen i ca 15 min.
Koka potatisen. Värm upp mjölk och smör. Häll av vattnet från potatisen när den är klar och häll i mjölken. Vispa med elvisp och krydda med salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Strö över gräslök.
Koka broccolibuketter i 3-4 min i saltat vatten, eller salta lite efteråt.

Rivna morötter är oxå väldigt gott till. Hela rätten var väldigt god, snabb och enkel att göra.

från: ICA.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera