Nypotatissallad med ruccola

ca. 6 port.

Ingredienser:

• 1 1/2 kg kokt, kall, nypotatis
• 20 ruccolablad
• 5 st soltorkade tomater
• 20 st valnötter
• 50 g färsk permasanost

vinegrette:

• 1 dl olivolja
• 2 msk balsamvinäger
• 1 tsk dijonsenap
• 3 krm svartpeppar
• 1 tsk salt

Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med rucolabladen och de strimlade soltorkade tomaterna.
Rör ihop ingredienserna till vinegretten och häll över.
Hacka valnötterna lite grovt och blanda ner dom. Hyvla över permasanosten.

Riktigt, riktigt gott! Passar väldigt bra som picnicmat, fast man får förbereda en del hemma.
Lite lufttorkad skinka till är inte helt fel 😉

från: ICA.se

nypotatissallad
Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera