Cirka 30 praliner:

• 100 g mintchoklad Lindt
• 60 g mörk choklad
• 1 dl grädde
• 1 msk honung
• 1/2 msk smör
• 1 nypa flingsalt

Garnering:

• florsocker

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden tillsammans med honungen och häll över den hackade chokladen och rör om så att chokladen smälter. Rör även ner smöret. Smaksätt med lite salt. Häll smeten i en plastburk med lock och ställ att stelna i kylskåpet i ungefär 4 timmar. Använd sedan en sked för att ta chokladsmet ur burken och rulla/krama till kulor som sedan rullas i florsocker.

Jag använde en liten sil för att få bort överflödet av florsocker efter doppandet av kulorna. Funkade superbra.Väldigt mycket mintsmak blev det. För att mildra den kan man blanda ut med lite mer av den neutrala mörka chokladen. Jag gillar de tryfflar som man mer anar smaken än att man blir däckad redan av doften…

från: Elins bakplåt

grön=lime, röd=blåbär med lingon, brun=fikonboll, vit=mint
Minttryffel i mjölkchokladskal rullad i tempererad choklad och florsocker

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera