Ingredienser:

• 1 dl vispgrädde
• 2 msk pressad lime
• 150 g vit choklad av god kvalitet
• 50 g osaltat smör, rumsvarmt

Garnering:

• ½ dl strösocker
• finrivet skal av 1 lime

Koka upp grädde och häll i limesaften.
Hacka chokladen och ha i den i gräddblandningen. Rör tills den vita chokladen har smält ordentligt och ha sen i smöret. Rör runt tills den har tagits upp av chokladen.

limetryffelLåt stå över natten.
Gör kulor, fyrkanter eller spritsa ut chokladen. Garnera med socker blandat med limeskal.

Det blir kraftig limesmak, vilket jag gillar, men vill man ha lite snällare smak så halvera limesaften. Använder jag endast vit choklad (från bagerihyllan i affären) har tryfflarna blivit lite för mjuka. Därför spritsar jag ut dom i knäckformar.
En av rundorna hade jag inte tillräckligt med vit choklad hemma. Blandade i 50 g mörk choklad. Fick då en ljus choklad som var fastare i konsistensen. Hade funkat fint att rulla kulor av, men jag gjorde ändå spritsningen. Ger annorlunda utseende jämfört med de andra tryfflarna 😉

Kan även rekommendera att köpa färdiga skal som fylls med limetryffeln och sedan dekoreras. Blir riktigt snyggt 🙂
Finns att köpa hos bla chokladgallerian eller karamello.com

från: Chokladsajten

De gröna är fyllda med limetryffel. De röda är fyllda med blåbärstryffel och rullade i lingonkross
Delad vit chokladkula med limetryffel rullad i strösocker färgsatt med limezest och en aning grön karamellfärg

Lämna en kommentar