ca 50 st

• 2 dl socker
• 2 dl ljus sirap
• 1,5 dl grädde
• 1,5 msk smör
• 3/4 tsk Santa Maria Ingefära, malen
• 1 påse (50 g), skalad och hackad mandel

Häll upp grädde, socker, sirap, smör och malen ingefära i en vid tjockbottnad kastrull. Koka upp utan att röra för mycket då finns det risk för att det sockrar sig. Det ska koka upp till 123°c-127°c, beroende på hur hård man vill ha. Lägre temperatur ger mjukare knäck.
Undertiden sätt ut knäckformar på en plåt eller en bricka.
När knäcken nått rätt temperatur hälls den hackade mandeln ner i smeten. Rör runt och klicka ut i formarna.

Blir rätt så stark. Ta lite mindre ingefära om man inte vill ha så utpräglad smak.
Har man lite olja på brickan som man har ställt upp formarna på så är risken minimal att formarna ramlar… 😉

från: Santa Maria Kryddor

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera