Meny
Värmande och mysig eld i fin kakelugn. Bild: eriksjos
Värmande och mysig eld i fin kakelugn

Nu när det är lite svalare är det skönt att kunna värma upp huset utan att det kostar skjortan. Vi har förvisso el från O2 så det är rimliga slantar per kWh men det blir ändå lite av det med skatter, distribution osv…

I huvudsak värmer vi vårt hus med kakelugn och det är verkligen suveränt. Vår väger nästan två ton och när den väl är uppvärmd håller den värmen länge. Med två vedilägg per dygn håller vår värmen i ungefär ett dygn och det är mycket imponerande då eldstaden inte är särskilt stor. Veden tar vi från egen tomt, blir mest ved från ek och bok men även lite blandved med björk, tall, gran osv. Brukar försöka se till att ha riktigt torr ved som torkat under tak i minst två år.

Vår modell av kakelugn heter Wasa och kommer från Stockholms kakelugnsmakeri. Vi har även en köksspis som är vedeldad men den använder vi sällan men det är lite kul att använda då och då och perfekt som backup om det blir strömavbrott.

På www.alltomkakelugnar.se kan man läsa mer om kakelugnar, eldning, ved, skötsel med mera.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera