Broccolipaj med ädelost

/// av

4 port

Pajskal:

• 2 st kokta skalade potatisar, kalla
• 50 g margarin eller smör
• 1 dl vetemjöl
• 1 dl grahamsmjöl

Fyllning:

• 300 g broccoli
• 1/2 purjolök
• 50 g ädelost
smör eller olja till stekning
• 2 dl riven ost

Äggstanning:

• 2 st ägg
• 1 tsk fransk senap
• 2 dl mjölk
• salt och peppar

Sätt ugnen på 200°C. Riv eller mosa potatisen med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 min.
Koka broccolin i buketter och lägg i pajskalet. Skär purjon i bitar och stek i smöret. Lägg sen i skalet. Smula över ädelosten. Blanda samman och häll i äggstanningen. Strö över riven ost.
Gratinera i 20-25 min eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
Servera gärna med en grönsallad.

Inte särskilt enkel och snabbarbetad, men väl värt jobbet. Supergott!
Pajskal utan potatis funkar oxå bra.

från: Tasteline.com

Kommentera