Skim Braveheart och andra skimnyheter

Skim Braveheart
Skim Braveheart

Skim Kayaks drivs numera av Charger Composites i Finland (som skött tillverkningen av Skimkajakerna sen 2003). Skim kom med kajakerna Dex och Distance 2003. Hösten 2009 tog grundarna paus/timeout och vi trodde kajakerna skulle sluta tillverkas helt.

I maj i år visade sig att Charger Composites tagit över Skimkajakerna. De satsar på lite nya modeller. De har kvar de tre standard Skimarna Dex, Differ och Distance nu med tillägget “classic”. Det kommer även nya varianter av alla tre med tillägget MK II, alltså typ som i kameravärlden Mark II. Mark II-kajakerna har fått högre däck och rymligare sittbrunnar om jag fattat det hela rätt, dessutom har de fått lite ny layout.

Den som sticker ut lite är annars Skim Braveheart. Den liknar inte alls varken classic eller mk II utan ser helt annorlunda ut mot vad vi är vana vid från Skim. Betydligt mer bananformad kajak,inte så lång, runt 5 meter och inte tokbred. Och den skall enligt uppgift vara väldigt stabil och lättmanövrerad. I formen känns den ganska lik Rockpool och Tiderace.

Däcket däremot ser inte ut som mycket annat. Längs med hela mittlinjen går en rejäl nedsäkning. Jag tycker det ser helskumt ut och inte alls särskilt vackert. Möjligtvis blir däcket betydligt styvare, men…

Kul att det kommer nytt samtidigt som jag kan tycka att det mesta verkar finnas redan 🙂

Tror nog fortfarande DEXen (classic med liten sittbrunn) kommer ligga kvar som favorit av skimkajakerna, men vi får se, kanske ändrar sig när man får provpaddla.

www.skimkayaks.com

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera