Meny

Långeskär i Fjällbacka skärgård

Plats för gott om tält. Här vy österut
Plats för gott om tält. Här vy österut

Långeskär är en favorit som ligger nästan rakt västerut från Fjällbacka samhälle. I stort sett längst ut innan hoppet till över Väderöarna. Går fint att ta sig dit skyddat. Långeskär är en mysig ö med en stor tältplats för massor av tält, och ett par lite mindre. De flesta med bra skydd för västvindarna. Den mest praktiska platsen är nog den på bilden ovan. Den är störst, planast, mest skyddad och med finast strand. Mysigaste platsen är dock längre ut, nästan ute vid sydspetsen, bara plats till ett par tält här, men närmare havet. Att ligga här när det blåser på lite ordenligt kan nog vara riktigt häftigt men lite pyssligare att ta sig iland då stranden är mindre, stenigare och vågorna som snurrar in runt hörnet ger lite extra att tänka på.

Läs mer om Långeskär på www.paddelkartan/langeskar-no-i-fjallbacka-skargard

Hål att fastna eller leka i ;-)

På Långeskär finns det en del grytor att hoppa ner i.
Och en hel del grynnor och skär runt om för rockhopping och lek. Blåser det västliga vindar kan det såklart bli rejäla vågor runtomkring.

Lägerplatsen på Långeskär

Pia förbereder högt stöd
Grynna vid Långeskär

Dramatiska himlar3

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera