Rävholmen i Göteborgs södra skärgård

/// av

Uppifrån toppen har man riktigt fin vy. Den stora viken i Väster och del av ängen syns på bilden
Uppifrån toppen har man riktigt fin vy. Den stora viken i Väster och del av ängen syns på bilden

Rävholmen, eller Stora Rävholmen som den egentligen heter är en skapligt stor ö som ligger i Göteborgs södra skärgård. Precis söder om Styrsö. Rävholmen har en stor vik som går in från väster och som avslutas med en liten fin sandstrand. Precis vid stranden är det fina tältplatser för en hög med tält och lä från nordliga och till viss del sydliga vindar. En liten bit längre upp är det en stor äng där det är plats till massor av tält och delvis vindskyddat.

Blåser det mycket från väster blir det fina vågor och mycket bus i viken. Tycker man det är läskigt att runda på utsidan när det blåser går det fint att gå iland antingen på norrsidan eller sydsidan så slipper man vågorna från väster.

Ibland blir det vågigt utanför Rävholmen och/eller inne i viken
Ibland blir det vågigt utanför Rävholmen och/eller inne i viken

Rävholmen är gammal militärö så det finns lite gamla värn och andra hemligheter på ön.

När man är på Rävholmen ingår ofta toppbestigning. Ön är ganska hög så man har en riktigt schyst vy. En kvälls eller nattur till toppen är fantastiskt där man både ser in över den upplysta staden men framförallt ser Vingas svepande i väster och Tistlarnas blinkande i söder.

De senaste drygt tio åren (tror det vara tioårsjubileum 2007) har det varit Rävholmsträffen den första helgen i september. En löst sammanhållen kajakträff utan program. Bara att sticka dit och ha det så kul och gött som man förtjänar.

Mer kajakplatser, smultronställen och annat på www.paddelkartan.se

Mulen vy uppifrån
Mulen vy uppifrån. Med en insjö som ovanligt inslag
Många tält på ängen
Många tält på ängen

2 tankar på “Rävholmen i Göteborgs södra skärgård

  1. yes, there are some really nice areas here in sweden and scandinavia. Google can help to translate but it\’s not the perfect translation.
    We have some thoughts to translate into english but so far just thoughts.

Lämna en kommentar