Äspeskär & Tobisaflöten i Blekinge östra

Finväder på väg mot Tobisaflöten
Finväder när vi paddlde ut mot Tobisaflöten

Länge sen vi var i blekinge östra. Körde dit i tisdags em/kväll. La i vid Gissleviks camping i finväder, paddlade i grant kvällsljus den korta biten till Tobisaflöten. Vacker kväll med mat på solvarma klippor.

Tisdagskväll
Tisdagskväll
Friskt luft och röra om i ytvattnet är ingen dum kombination
Friskt luft och röra om i ytvattnet är ingen dum kombination
Vacker himmel
Vacker himmel
Långören i kvällsljus
Långören i kvällsljus
Iland på Tobisaflöten
Iland på Tobisaflöten

Även morgon i finväder, hann bli klara med frukosten och börja fundera på packa ihop innan ön började ockuperas av två motorbåtar. Paddlade bort till Långören och gick upp i Lotsutkiken för lite span. Vacker örackare det med.

Strandkanten
Strandkanten
På väg upp i lotsutkiken på Långören
På väg upp i lotsutkiken på Långören
Utsikt uppifrån
Utsikt uppifrån

Öster om Långören, Ungskär och Utlängan där fyra sälar kom skapligt nära, kul inte så ofta vi sett säl i de krokarna, vi stannade på Utlängans sydvästspets en bit väster om fyren för lunch. Fastnade där ett bra tag. Spanade mot Utklippan, det var perfekta förhållanden för överfart men vi höll oss. Norr om Inlängan söder om Flakskär, fika på Flakskär sen började det stänka lite, paddlade en liten extrasväng och landade på Äspeskär för natten.

Fjädrar som glider omkring
Fjädrar som glider omkring
Slöar på Utlängan
Slöar på Utlängan
Det blommar
Det blommar

Middag i tältet och så lite läsande och iPhoneri innan det vad dags att stänga ögonen. Tyvärr tröttnade vårt tält och tarpen låg hemma, men det var lösbart ändå. Lite duggig morgon gjorde att vi tog kaffet och frukosten i tältet innan vi packade ihop och drog oss raka vägen in till Gisslevik. Lite turistande i KalleKrona på hemvägen.

Tält med inbyggd karta
Tält med inbyggd karta
Jämngrått på onsdagsförmiddan
Jämngrått på onsdagsförmiddan

Skönt med lite frisk luft.

Behövs lite grön lagning efter stenkontakt
Behövs lite grön lagning efter stenkontakt

här paddlade vi (ca 4+30+6 km):

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera