Refecta Digitdia – Diascanner som går varm

Reflecta DigitDia smidig och snabb diascanner
Reflecta DigitDia smidig och snabb diascanner

Härom dagen kom den nyköpta diaskannern. Som jag nämnt tidigare har vi varit inne på att skanna in våra gamla diabilder och göra oss av med de dammsamlande originalen.

Nu står skannern och tuggar för fullt. Blev en Reflecta DigitDia 5000, och anledningen till att det blev just en sådan är att den går att ladda med hela diamagasin med upp till 100 bilder vilket gör skannandet klart smidigt.

Vi skannar det mesta med helautomatik. Detta gör att man bara behöver lägga max ett par minuter per magasin; ladda magasinet, skapa en ny mapp och så skannar den hela magasinet utan mer inblandning, själva skannandet tar ju dock en stund, men man behöver ju inte passa eller pyssla om den då utan skannern klarar sig bra själv. Kör på ganska låg upplösning och med ICE (damm och rep-borttagning) påslaget. Men skulle man hitta nån bild som man vill slösa fler bytes lagringsutrymme på så går det alldeles utmärkt att både skruva på fler pixlar och lägga mer tid på inställningarna.

Klart smidigt. Som tur är hade vi slängt en hel del dior tidigare så det är inte alltför många tusen som ska skannas nu. Gött.
Molfo är generalagent för Reflecta i Sverige. På Fotosidan kan man hitta lite recensioner av skannern.

Slå en kik på Reflecta DigitDia hos Prisjakt
Mer digital lagring! 😉 På tal om digitalt så mailade jag Utemagasinet och frågade om de kommer med nån digital tidning nu när e-böcker/e-tidningar och sånt är på g, men de har inte behagat svara. Camino däremot svarade att det mer eller mindre var på gång. Outside och Paddling verkar fortfarande tycka färgpåpapper är fräckare…

Men tänk vad smidigt om ett par åt när man i en bärbar dator, surfplatta, läsplatta kan ha ett helt bibliotek med böcker, sina 100000 bästa bilder, 20 årgångar av ett par hundra magasin och dagstidningar, ett rejält filmbibliotek, kartor med mera. Då kan alla bakåtsträvare sitta med sina dammiga hemmabibliotek och tycka känslan är underbar 😀 Men papper har vissa fördelar såklart jämfört med digital, på toa är det klart oslagbart medium, dock inte att läsa på…

Högar med gamla bilderEn stor hög med papper.

Läs även artikeln Nu är boken död hos Computer Sweden.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera